onsdag 27. april 2016

HALMARI CLONAL PREMIUM second flush 2015 (TGFOP1)

Dette er en second flush-te fra Halmari-plantasjen, som ligger i den øvre delen av Assam-distriktet i India. I følge etiketten blei den plukka 25. august 2015. 
Assam-teer høstes som regel to ganger i året. Den første høstinga – first flush – skjer i slutten av mars. Den andre høstinga – second flush - skjer seinere på året, under monsunperioden, og er generelt mer foretrukken enn den første, ettersom den er mer utvikla i smak og struktur, med større fylde og intensitet.

Teblada er mørkbrune/svarte med en masse gyldne skudd. Blant de litt tørre aromaene av treverk og malt, kan man kjenne hint av rista brød og en like søtlig duft av peanøtt, samt litt tyngre toner av plomme, dadler og kanskje litt honning. Ikke spesielt framtredende, men beskjedent i bakgrunnen kan man ane blomster, uten at jeg helt kan identifisere hvilken type. Et friskt hint av appelsin kan også spores.

Jeg tar ikke så nøye på porsjoneringa, men legger to klyper med blader i kanna. For å åpne bladene litt og vaske vekk støv og andre substanser, skyller jeg kjapt blada før jeg heller på nytt vann. Teen trekker i omtrent ett minutt. Jeg pleier å følge med på fargen teen antar like mye som trekketida. Teen har en gyllen, rødlig brunfarge og er klar og glinsende.

Konsistens er alltid vanskelig å beskrive. Tross et ørlite snerpende preg, som vanligvis gjør at teen ruller over tunga som ei dråpe med olje, har denne teen en pudderaktig struktur. En litt «fløyelsmjuk munnfølelse» for å si det slik. 

Det er en fyldig og sterk te, med de typiske tonene av malt og treverk i tet. En mørk sødme som minner om sirup eller karamell skyver fram de midterste smakene av daddel og plomme, før det hele rundes av med et friskt vink av sitrus. Ettersmaken domineres av malten, men jeg kan skjelne både rå sjokolade og appelsin.

Denne teen er virkelig god! Den er sterk og fyldig, men har også en friskhet ved seg som gjør den velbalansert og interessant.

Kjøpt hos Vahdam/Golden tips teas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar