Dette er
en second flush-te fra Halmari-plantasjen, som ligger i den øvre
delen av Assam-distriktet i India. I følge etiketten blei den plukka
25. august 2015.
Assam-teer
høstes som regel to ganger i året. Den første høstinga – first
flush – skjer i slutten av mars. Den andre høstinga – second
flush - skjer seinere på året, under monsunperioden, og er generelt
mer foretrukken enn den første, ettersom den er mer utvikla i smak
og struktur, med større fylde og intensitet.

Jeg tar ikke så nøye på porsjoneringa, men legger to klyper med blader i kanna. For å åpne bladene litt og vaske vekk støv og andre substanser, skyller jeg kjapt blada før jeg heller på nytt vann. Teen trekker i omtrent ett minutt. Jeg pleier å følge med på fargen teen antar like mye som trekketida. Teen har en gyllen, rødlig brunfarge og er klar og glinsende.

Det er en fyldig og sterk te, med
de typiske tonene av malt og treverk i tet. En mørk sødme som
minner om sirup eller karamell skyver fram de midterste smakene av
daddel og plomme, før det hele rundes av med et friskt vink av
sitrus. Ettersmaken domineres av malten, men jeg kan skjelne både rå
sjokolade og appelsin.
Denne
teen er virkelig god! Den er sterk og fyldig, men har også en
friskhet ved seg som gjør den velbalansert og interessant.
Kjøpt hos Vahdam/Golden tips teas
Kjøpt hos Vahdam/Golden tips teas
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar